2015 Webinars

Veterinary CE 2015 VETgirl Webinars

Interested in veterinary online continuing education (CE)? Check out our 2015 VETgirl online CE webinars below. Our 2015 CE credits are RACE-approved for both veterinarians and veterinary technicians; some are still pending approval so stay tuned!*

If you’re a VETgirl ELITE member, you can get up to 30+ hours of RACE-approved, veterinary online continuing education each year. As a VETgirl ELITE member, know that you have flexibility to view these when you have time. All the online webinars are recorded and can be viewed after the release date for CE credit. Don’t forget to take the CE quiz with it when you’re done to get your CE certificate!

NOTE: If you watch the online webinar live at the time of original release, no need to take the CE quiz! This counts as interactive, active CE. If you watch the webinar as a recording, you do need to take the CE quiz to get your passive, non-interactive CE certificate.

ELITE member? Simply follow these instructions to watch the LIVE webinars:

  • Click on the title of the webinar below, which will take you to the specific webinar page.
  • Once on the webinar page, click on the title ("CLICK HERE") to register. 
  • Once you are registered, you'll get a confirmation email from GoToWebinar for the webinar.
  • Tip: When in doubt, just click on the titles below that are hyperlinkable and register for all the webinars now! 
  • Want to watch the recording? Make sure you are logged on and simply click on the title and it'll take you to the video to view 24/7 when you have time. 
  • Want to search by subject matter or topic? Click here for more info!

The #1 Veterinary CE resource for busy veterinarians...

January 2015
Topic: Seizure diagnosis and treatment
Speaker: Bill Bush, VMD, DACVIM (Neurology)
Date: January 5, 2015
Time: 7pm – 8:30pm EDT (6pm – 7:30pm CDT)
Total RACE-approved CE credit hours: 1.5 hours
Program 785-23978
Cost: Free for ELITE members; otherwise $40/2 hour webinar

January 2015
Topic: Stop sepsis! Management of critically ill, septic dogs
Speaker: Marie Holowaychuk, DACVECC
Date: January 14, 2015
Time: 7pm – 9pm EDT (6pm – 8pm CDT)
Total RACE-approved CE credit hours: 2 hours
Program 785-25675
Cost: Free for ELITE members; otherwise $40/2 hour webinar

February 2015
Topic: What's new in veterinary wound healing
Speaker: Michelle Trappler, DACVS
Date: February 11, 2015
Time: 7pm – 8:30pm EDT (6pm – 7:30pm CDT)
Total RACE-approved CE credit hours: 1.5 hours
Program 785-23978
Cost: Complimentary (Value: $30)
Delivered free, live Thanks to sponsorship from Assisi Animal Health, free for all!

February 2015
Topic: Eye of the tiger: Common feline ophthalmic conditions
Speaker: Shelby Reinstein, DACVO
Date: February 25, 2015
Time: 7pm – 9pm EDT (6pm – 8pm CDT)
Total RACE-approved CE credit hours: 2 hours
Program 785-23978
Cost: Complimentary (Value: $40)
Thanks to sponsorship from Stokes Pharmacy, free for all!

March 2015
Topic: Common emergency room procedures (e.g., ETW, TTW, feeding tube placement, abdominocentesis, thoracocentesis, central line placement, etc.)
Speaker: Garret Pachtinger, VMD, DACVECC; Justine A. Lee, DVM, DACVECC, DABT
Date: March 11, 2015
Time: 7pm – 9pm EDT (6pm – 8pm CDT)
Total RACE-approved CE credit hours: 2 hours
Program 785-25675
Cost: Complimentary (Value: $40)
Thanks to generous sponsorship from MILA, free to all veterinary professionals!

March 2015
Topic: Atopic Dermatitis: Etiopathology, case management & client communication
Speaker: Dr. Tim Strauss, DACVD
Date: March 17, 2015
Time: 7pm – 8pm EDT (6pm – 7pm CDT)
Total RACE-approved CE credit hours: 1 hour
Program 785-15612
Cost: Complimentary (Value: $20)
Thanks to generous sponsorship from ACTT Allergy Management, free to all veterinary professionals!

March 2016
Topic: Social media: All veterinary professionals need to know
Speaker: Dr. Jim Humphries
Date: March 23, 2015
Time: 7pm – 9pm EDT (6pm – 8pm CDT)
Total RACE-approved CE credit hours: 2 hours
Program 785-25675
Cost: Free for ELITE members; otherwise $40/2 hour webinar

April 2016
Topic: Arrested development: The RECOVER initiate and CPR updates
Speaker: Dr. Garret Pachtinger, DACVECC; Justine Lee, DACVECC, DABT
Date: April 1, 2015
Time: 7:30pm – 9:30pm EDT (6:30pm – 8:30pm CDT)
Total RACE-approved CE credit hours: 2 hours
Program 785-25675
Cost: Free for ELITE members; otherwise $40/2 hour webinar

April 2015
Topic: To cut or not to cut: Approach to the abdominal radiograph
Speaker: Matt Winter, DVM, DACVR
Date: April 15, 2015
Time: 7pm-8:30pm EDT (6pm-7:30pm CDT)
Total RACE-approved CE credit hours: 1.5 hours
Program 785-25675
Cost: Free for ELITE members; otherwise $30/webinar

April 2015
Topic: Canine Influenza Virus: Management, treatment, and prevention of disease
Speaker: Dr. Joseph Hahn, Dr. Edward Dubovi, PhD, and Dr. Justine Lee, DACVECC, DABT
Date: Monday, April 20, 2015
Time: 1pm-2:30pm EDT, (12pm-1:30pm CDT)
Total RACE-approved CE credit hours: 1.5 hours
Program 785-17646
Cost: Complimentary (Value: $30)
Thanks to generous sponsorship from Merck Animal Health, free to all veterinary professionals!

April 2015
Topic: All I need to know about entering clinics (AKA “How not to screw up in clinics”)
Speaker: Justine A. Lee, DVM, DACVECC, DABT
Date: Wednesday, April 22, 2015
Time: 8pm-9:30pm EDT (7pm-8:30pm CDT, 6-7:30pm MDT, 5-6:30pm PDT)
Cost: Complimentary (Value: $30)
Free for all, as this is directed towards veterinary students. NO RACE CE is available.

May 2015
Topic: Lytes, camera, action! Management of common electrolyte emergencies
Speaker: Dr. Marie Holowaychuk, DACVECC
Date: May 5, 2015
Time: 7 – 9pm EDT (6pm – 8pm CDT)
Total RACE-approved CE credit hours: 2 hours
Program 785-25675
Cost: Complimentary (Value: $40)
Thanks to generous sponsorship from Elanco Animal Health, free to all veterinary professionals!

May 2015
Topic: Emergency management and treatment of rattlesnake envenomations
Speaker: Raegan Wells, DVM, DACVECC
Date: May 13, 2015
Time: 7pm – 9pm EDT (6pm – 8pm CDT)
Total RACE-approved CE credit hours: 2 hours
Program 785-25675
Cost: Complimentary (Value: $40)
Thanks to generous sponsorship from VenomVet, free to all veterinary professionals!

June 2015
Topic: Hindlimb lameness: it's always a cruciate tear.... until it's not!
Speaker: Dr. Michelle Trappler, DACVS
Date: June 10, 2015
Time: 7pm – 8:30pm EDT (6pm – 7:30pm CDT)
Total RACE-approved CE credit hours: 1.5 hours
Program 785-23978
Cost: Free for ELITE members; otherwise $30/1.5 hour webinar

June 2015
Topic: Misconceptions of emergency and critical care
Speaker: Justine A. Lee, DVM, DACVECC, DABT; Garret Pachtinger, VMD, DACVECC
Date: June 28, 2015
Time: 7pm – 9pm EDT (6pm – 8pm CDT)
Total RACE-approved CE credit hours: 2 hours
Program 785-25675
Cost: Free for ELITE members; otherwise $40/2 hour webinar

July 2015
Topic: Summer toxins affecting small animals
Speaker: Justine A. Lee, DVM, DACVECC, DABT
Date: July 7, 2015
Time: 12pm – 1:30 pm EDT (1pm – 2:30pm CDT
Total RACE-approved CE credit hours: 1.5 hours
Program 785-25675
Cost: Free for ELITE members; otherwise $30/1.5 hour webinar

July 2015
Topic: Emergency management and treatment of IMHA
Speaker: Justine A. Lee, DVM, DACVECC, DABT; Steve Shadwick, DVM, DACVIM (SAIM)
Date: July 19, 2015
Time: 7pm – 9pm EDT (6pm – 8pm CDT)
Total RACE-approved CE credit hours: 2 hours
Program 785-25675
Cost: Free for ELITE members; otherwise $40/2 hour webinar

July 2015
Topic: Updates in Canine Influenza Virus: Management, diagnosis, treatment, and prevention of disease
Speaker: Drs. Melissa Bourgeois, DVM, PhD, DACVM; Amy Glaser, DVM PhD; Sandra Newbury, DVM, and Justine Lee, DVM, DACVECC, DABT
Date: July 27, 2015
Time: 7-8:30pm EDT (6-7:30pm CDT)
Cost: Complimentary (Value: $30)
Free for all, as this is being emergently disseminated, NO RACE CE is available. Check with your state as it is approved for CE by New York, NCVMA and SCVMA.
Thanks to generous sponsorship from Merck Animal Health, free to all veterinary professionals!

August 2015
Topic: Updates in Canine Influenza Virus: Management, diagnosis, treatment, and prevention of disease
Speaker: Drs. Melissa Bourgeois, DVM, PhD, DACVM; Amy Glaser, DVM PhD; Sandra Newbury, DVM, and Justine Lee, DVM, DACVECC, DABT
Date: August 5, 2015
Time: 12pm-1:30pm EDT (11am-12:30pm CDT)
Cost: Complimentary (Value: $30)
Free for all, as this is being emergently disseminated, NO RACE CE is available. Check with your state as it is approved for CE by New York, NCVMA and SCVMA.
Thanks to generous sponsorship from Merck Animal Health, free to all veterinary professionals!

August 2015
Topic: Updates in Canine Influenza Virus: Management, diagnosis, treatment, and prevention of disease
Speaker: Drs. Melissa Bourgeois, DVM, PhD, DACVM; Amy Glaser, DVM PhD; Sandra Newbury, DVM, and Justine Lee, DVM, DACVECC, DABT
Date: Wednesday, August 19, 2015
Time: 12pm-1:30pm EDT (11am-12:30pm CDT)
Cost: Complimentary (Value: $30)
Free for all, as this is being emergently disseminated, NO RACE CE is available. Check with your state as it is approved for CE by New York and Illinois VMA.
Thanks to generous sponsorship from Merck Animal Health, free to all veterinary professionals!

August 2015
Topic: Hemostasis: All bleeding stops eventually
Speaker: Garret Pachtinger, VMD, DACVECC
Date: August 27, 2015
Time: 7 – 8:30 pm EDT (6pm – 7:30 pm CDT)
Total RACE-approved CE credit hours: 1.5 hours
Program 785-25675
Cost: Complimentary (Value: $30)
Thanks to generous sponsorship from HemaBlock, free to all veterinary professionals!

September 2015
Topic: What's new with parvovirus: Pediatric critical care
Speaker: Dr. Justine Lee, DACVECC, DABT
Date: September 8, 2015
Time: 7-8pm EDT (6-7pm CDT)
Total RACE-approved CE credit hours: 1 hour
Program 785-17086
Cost: Complimentary (Value: $20)
Thanks to generous sponsorship from Merck Animal Health, free to all veterinary professionals!

September 2015
Topic: Top 15 feline poisons
Speaker: Justine A. Lee, DVM, DACVECC, DABT; Tina Wismer, DVM, DABVT, DABT
Date: September 29, 2015
Time: 12-2pm EDT (11am-1pm CDT)
Total RACE-approved CE credit hours: 2 hours
Program 785-12834
Cost: Complimentary (Value: $40)
Thanks to generous sponsorship from the ASPCA Animal Poison Control Center, free to all veterinary professionals!

October 2015
Topic: NAVLE Swine Disease Board Review and Poultry Disease Board Review
Speaker: Dr. Kathy Earnest-Koons and Dr. Ian Rubinoff
Date: October 13, 2015
Time: 9pm - 11pm EDT (8pm-10pm CDT)
Cost: Complimentary (Value: $40)
Note: This FREE webinar has no RACE-CE approval, as it's focused for veterinary students!

October 2015
Topic: Working with emotional emergencies: How to keep your cool while your clients are melting down
Speaker: Jeannine Moga, MA, MSW, LCSW
Date: October 14, 2015
Time: 7pm – 8 pm EDT (6pm – 7 pm CDT)
Total RACE-approved CE credit hours: 1 hour
Program 785-25675
Cost: Free for ELITE members; otherwise $20/1 hour webinar

October 2015
Topic: Cardiac Emergencies in the ER and ICU (e.g., congestive heart failure, arrhythmias, pericardial effusion, etc.)
Speaker: Justine A. Lee, DVM, DACVECC, DABT; Garret Pachtinger, VMD, DACVECC
Date: October 27, 2015
Time: 7pm – 9pm EDT (6pm – 8pm CDT)
Total RACE-approved CE credit hours: 2 hours
Program 785-25675
Cost: Free for ELITE members; otherwise $40/2 hour webinar

November 2015
Topic: Feline pediatrics: Treating the small and the sick
Speaker: Susan Little, DVM, DACVP
Date: November 2, 2015
Time: 7pm – 9pm EDT (6pm – 8pm CDT)
Total RACE-approved CE credit hours: 2 hours
Program 785-25675
Cost: Free for ELITE members; otherwise $40/2 hour webinar

December 2015
Topic: Updates in Canine Influenza Virus: Management, diagnosis, treatment, prevention and vaccination
Speaker: Dr. Rhonda LaFleur, PhD; Dr. Melissa Bourgeois, DVM, PhD, DACVM; Dr. Edward Dubovi, PhD; Dr. Sandra Newbury, DVM; Dr. Justine Lee, DVM, DACVECC, DABT
Date: December 7, 2015
Time: 12 - 2 pm EDT (11 am - 1 pm CDT)
Total RACE-approved CE credit hours: 2 hours
Program 785-19247
Cost: Complimentary (Value: $40)
Thanks to sponsorship from Merck Animal Health, free to all!

December 2015
Topic: Deciphering the head bob: Common causes of forelimb lameness
Speaker: Michelle Trappler, DACVS
Date: Wednesday, December 16, 2015
Time: 7pm – 8:30pm EDT (6pm – 7:30pm CDT)
Total RACE-approved CE credit hours: 1.5 hours
Program 785-23978
Cost: Free for ELITE members; otherwise $30/1.5 hour webinar

December 2015
Topic: Holiday toxins
Speaker: Justine A. Lee, DVM, DACVECC, DABT; Garret Pachtinger, VMD, DACVECC
Date: December 21, 2015
Time: 9pm – 11pm EDT (8pm – 10pm CDT)
Total RACE-approved CE credit hours: 2 hours
Program 785-23978
Cost: Free for ELITE members; otherwise $40/2 hour webinar

RACE-CE provider name: VETgirl, LLC
RACE Provider number: 785

Our veterinary online continuing education is RACE-approved for both veterinarians and veterinary technicians for continuing education credit in jurisdictions which recognize AAVSB RACE approval; however participants should be aware that some boards have limitations on the number of hours accepted in certain categories and/or restrictions on certain methods of delivery of continuing education. Call VETgirl (858.859.1838) for further questions. VETgirl is also approved as a provider of online veterinary CE in New York and Florida. Interested in different topics - comment below or ping us via email with your topic suggestions!

Please note that all our webinars are for individual viewing only for RACE-CE logistics. Inappropriate group viewing may void your membership.

Legal mumbo-jumbo:
Please note that the views and medical opinions expressed in VETgirl webinars and podcasts are the expressed opinion of the speakers. Unless expressly stated otherwise, the findings, interpretations and conclusions expressed by each presenter are their respective opinions and do not necessarily represent the views of VETgirl, LLC. Medical information here should be referenced by the practitioner prior to use. Under no circumstances shall VETgirl, LLC. be liable for any loss, damage, liability or expense incurred or suffered that is claimed to have resulted from the use of the information provided including, without limitation, any fault, error, omission, interruption or delay with respect thereto. If you have any questions regarding the information provided, please contact info@vetgirlontherun.com

From our Customers