Upcoming Webinars

 

Veterinary CE 2018 VETgirl Webinars

Interested in veterinary online continuing education (CE)? Check out our 2017-2018 VETgirl online CE webinars below; we'll be adding more so make sure to check back. Our VETgirl CE credits are RACE-approved for both veterinarians and veterinary technicians; some are still pending RACE-approval.*

If you’re a VETgirl ELITE member, you can get 40+ hours of RACE-approved, veterinary online continuing education each year. As a VETgirl ELITE member, know that you have flexibility to view these when you have time. All the online webinars are recorded and can be viewed after the release date for CE credit. Don’t forget to take the CE quiz with it when you’re done to get your CE certificate!

NOTE: If you watch the online webinar live at the time of original release, no need to take the CE quiz! This counts as interactive, active CE. If you watch the webinar as a recording, you do need to take the CE quiz to get your passive, non-interactive CE certificate.

August 2018
Topic: Effusion confusion
Speaker: Garret Pachtinger, VMD, DACVECC
Date: Wednesday, August 1, 2018
Time: 8-9:30pm EST (7-8:30pm CST, 6-7:30pm MST, 5-6:30pm PST)
Total RACE-approved CE credit hours: 1.5 hours
Program #: 785-31137
Free for ELITE members; otherwise $50/1.5-hour webinar

August 2018
Topic: Facebook LIVE: Saying no to steroids: A look at treating canine pruritus
Speaker: Dr. Candace Sousa, DVM, DABVP, DACVD
Date: Tuesday, August 14, 2018
Time: 12-12:30pm EST (11-11:30am CST, 10-10:30am MST, 9-9:30am PST)
Total RACE-approved CE credit hours: 0.5 hours
Program #: 785-33612
Cost: Complimentary (Value: $50)
Thanks to sponsorship from Zoetis, free to all!

August 2018
Topic: Mentoring and Coaching Methods to Bring out the Best in Employees
Speaker: Dr. Sally Ryan
Date: Thursday, August 30, 2018
Time: 8:30-9:30pm EST (7:30-8:30pm CST, 6:30-7:30pm MST, 5:30-6:30pm PST)
Total RACE-approved CE credit hours: 1 hour
Program #: 785-32863
Free for ELITE members; otherwise $50/1-hour webinar

September 2018
Topic: Don't crack under pressure: Management of canine and feline glaucoma
Speaker: Dr. Shelby Reinstein, DVM, DACVO
Date: Wednesday, September 5, 2018
Time: 8-10pm EST (7-9pm CST, 6-8pm MST, 5-7pm PST)
Total RACE-approved CE credit hours: 2 hours
Program #: 785-27817
Free for ELITE members; otherwise $50/2-hour webinar

September 2018
Topic: Blue dot? Now what? - Incorporating new diagnostic tests into your practice
Speaker: Dr. Peter Chapman, BVetMed (Hons), DECVIM-CA, DACVIM, MRCVS
Date: Thursday, September 20, 2018
Time: 8:30-10:30pm EST (7:30-9:30pm CST, 6:30-8:30pm MST, 5:30-7:30pm PST)
Total RACE-approved CE credit hours: 2 hours
Program #: 785-31998
Free for ELITE members; otherwise $50/2-hour webinar

September 2018
Topic: Understanding Canine Parvovirus - How the Virus Works and its Evolution in Dogs
Speakers: Dr. Colin Parrish, PhD; Dr. Raegan Wells, DVM, DACVECC
Date: Sunday, September 23, 2018
Time: 8-9pm EST (7-8pm CST, 6-7pm MST, 5-6pm PST)
Total RACE-approved CE credit hours: 1 hour
Program #: 785-31998
Thanks to sponsorship from Merial, the makers of RECOMBITEK vaccines, free to all! Merial is now part of BI.

September 2018
Topic: Canine Mast Cell disease: A predictably unpredictable tumor
Speaker: Dr. Steven Suter, VMD, MS, PhD, DACVIM
Date: Thursday, September 27, 2018
Time: 8:30-10pm EST (7:30-9pm CST, 6:30-8pm MST, 5:30-7pm PST)
Total RACE-approved CE credit hours: 1.5 hours
Program #: 785-31998
Free for ELITE members; otherwise $50/1-hour webinar

October 2018
Topic: Pearls of wisdom: The technician’s perspective in perioperative patient management
Speaker: Heidi Reuss-Lamky, LVT, VTS (Anesthesia & Analgesia, Surgery), Fear Free Certified Professional
Date: Thursday, October 18, 2018
Time: 8:30-9:30pm EST (7:30-8:30pm CST, 6:30-7:30pm MST, 5:30-6:30pm PST)
Total RACE-approved CE credit hours: 1 hour
Program #: 785-32546
Thanks to sponsorship from Zoetisfree to all!

October 2018
Topic: Mitigating moral distress: Methods to work through the "Yuck Factor" with ethically challenging cases
Speaker: Jeannine Moga, MA, MSW, LCSW
Date: Sunday, October 21, 2018
Time: 8:30-10pm EST (7:30-9pm CST, 6:30-8pm MST, 5:30-7pm PST)
Total RACE-approved CE credit hours: 1.5 hours
Program #: 785-31546
Free for ELITE members; otherwise $50/1.5-hour webinar

October 2018
Topic: Canine Infectious Respiratory Disease Complex: 2018 Update on Canine Influenza
Speaker: Stephan A. Carey, DVM, PhD, DACVIM
Date: Wednesday, October 24, 2018
Time: 8-9pm EST (7-8pm CST, 6-7pm MST, 5-6pm PST)
Total RACE-approved CE credit hours: 1 hour
RACE Program #: 785-31719
Cost: Complimentary (Value: $99)
Thanks to sponsorship from Zoetis, free to all!

October 2018
Topic: Practice Management: Smart Inventory Management
Speaker: Fritz Wood, CPA, CFP
Date: Tuesday, October 30, 2018
Time: 8:30-9:30pm EST (7:30-8:30pm CST, 6:30-7:30pm MST, 5:30-6:30pm PST)
Total RACE-approved CE credit hours: 1 hour
Program #: 785-33007
Free for ELITE members; otherwise $50/1-hour webinar

November 2018
Topic: Novel Vaccines for Lyme disease and Other Tick borne Pathogens
Speaker: Dr. Richard Marconi, PhD
Date: Thursday, November 1, 2018
Time: 8-9pm EST (7-8pm CST, 6-7pm MST, 5-6pm PST)
Total RACE-approved CE credit hours: 1 hour
RACE Program #: 785-31719
Cost: Complimentary (Value: $99)
Thanks to sponsorship from Zoetis, free to all!

November 2018
Topic: Practice Management: Plug the Leaks in Your Practice, and Your Production
Speaker: Fritz Wood, CPA, CFP
Date: Sunday, November 4, 2018
Time: 8:30-9:30pm EST (7:30-8:30pm CST, 6:30-7:30pm MST, 5:30-6:30pm PST)
Total RACE-approved CE credit hours: 1 hour
Program #: 785-33007
Free for ELITE members; otherwise $50/1-hour webinar

November 2018
Topic: Canine Leptospirosis
Speaker: Dr. George Moore, DVM, PhD
Date: Wednesday, November 14, 2018
Time: 8-9pm EST (7-8pm CST, 6-7pm MST, 5-6pm PST)
Total RACE-approved CE credit hours: 1 hour
Program #: 785-31719
Cost: Complimentary (Value: $99)
Thanks to sponsorship from Zoetis, free to all!

November 2018
Topic: Nutritional supplements for canine joint health
Speaker: Dr. Matthew Brunke, CCRP, CVPP, CVA, DACVSMR
Date: Thursday, November 15, 2018
Time: 8-10pm EST (7-9pm CST, 6-8pm MST, 5-7pm PST)
Total RACE-approved CE credit hours: 2 hours
Program #: 785-31546
Free for ELITE members; otherwise $50/2-hour webinar

November 2018
Topic: Managing bad clients: Google-seekers, discount divas and obnoxious smartphone users
Speaker: Wendy S. Myers, CVJ
Date: Sunday, November 18, 2018
Time: 8:30-9:30pm EST (7:30-8:30pm CST, 6:30-7:30pm MST, 5:30-6:30pm PST)
Total RACE-approved CE credit hours: 1 hour
Program #: 785-32863
Free for ELITE members; otherwise $50/1-hour webinar

November 2018
Topic: Top 5 emergencies you will see in the ER
Speaker: Garret Pachtinger, VMD, DACVECC
Date: Thursday, November 29, 2018
Time: 8-10pm EST (7-9pm CST, 6-8pm MST, 5-7pm PST)
Total RACE-approved CE credit hours: 2 hours
Program #: 785-31137
Free for ELITE members; otherwise $50/2-hour webinar

December 2018
Topic: 15 communication skills for veterinary teams
Speaker: Wendy S. Myers, CVJ
Date: Sunday, December 2, 2018
Time: 8:30-9:30pm EST (7:30-8:30pm CST, 6:30-7:30pm MST, 5:30-6:30pm PST)
Total RACE-approved CE credit hours: 1 hour
Program #: 785-32863
Free for ELITE members; otherwise $50/1-hour webinar

December 2018
Topic: Don’t cell yourself short - a practical approach to investigating anemia
Speaker: Dr. Peter Chapman, BVetMed (Hons), DECVIM-CA, DACVIM, MRCVS
Date: Tuesday, December 11, 2018
Time: 8-9pm EST (7-8pm CST, 6-7pm MST, 5-6pm PST)
Total RACE-approved CE credit hours: 1 hour
Program #: 785-31998
Free for ELITE members; otherwise $50/1-hour webinar

December 2018
Topic: Feline lymphoma
Speaker: Dr. Steven Suter, VMD, MS, PhD, DACVIM
Date: Sunday, December 16, 2018
Time: 8-9:30pm EST (7-8:30pm CST, 6-7:30pm MST, 5-6:30pm PST)
Total RACE-approved CE credit hours: 1.5 hours
Program #: 785-31998
Free for ELITE members; otherwise $50/1-hour webinar

January 2019
Topic: Top 5 mistakes to avoid on social media
Speaker: Dr. Justine Lee, DACVECC, DABT
Date: Sunday, January 6, 2019
Time: 8:30-9:30pm EST (7:30-8:30pm CST, 6:30-7:30pm MST, 5:30-6:30pm PST)
Total RACE-approved CE credit hours: 1 hour
Program #: 785-33007
Free for ELITE members; otherwise $50/1-hour webinar

January 2019
Topic: A Leader's response to compassion fatigue and burnout in veterinary medicine
Speaker: Dr. Sally Ryan
Date: Thursday, January 10, 2019
Time: 8:30-9:30pm EST (7:30-8:30pm CST, 6:30-7:30pm MST, 5:30-6:30pm PST)
Total RACE-approved CE credit hours: 1 hour
Program #: 785-33385
Free for ELITE members; otherwise $50/1-hour webinar

January 2019
Topic: Ocular trauma & emergency procedures
Speaker: Dr. Shelby Reinstein, DVM, DACVO
Date: Wednesday, January 30, 2019
Time: 8-9:30pm EST (7-8:30pm CST, 6-7:30pm MST, 5-6:30pm PST)
Total RACE-approved CE credit hours: 1.5 hours
Program #: 785-33007
Free for ELITE members; otherwise $50/1.5-hour webinar

February 2019
Topic: Novel Vaccines for Lyme disease and Other Tick borne Pathogens
Speaker: Dr. Richard Marconi, PhD
Date: Wednesday, February 13, 2019
Time: 8-9pm EST (7-8pm CST, 6-7pm MST, 5-6pm PST)
Total RACE-approved CE credit hours: 1 hour
RACE Program #: 785-31719
Cost: Complimentary (Value: $99)
Thanks to sponsorship from Zoetis, free to all!

February 2019
Topic: How to deal with jerks
Speaker: Wendy S. Myers, CVJ
Date: Sunday, February 24, 2019
Time: 8-9pm EST (7-8pm CST, 6-7pm MST, 5-6 pm PST)
Total RACE-approved CE credit hours: 1 hour
Program #: 785-33385
Free for ELITE members; otherwise $50/1-hour webinar

March 2019
Topic: Rabbit gastrointestinal disease: Teeth to cecotrophs
Speaker: Dr. Copper Aitken-Palmer, DVM, MS, PhD, DACZM
Date: Sunday, March 3, 2019
Time: 8:30-10pm EST (7:30-9pm CST, 6:30-8pm MST, 5:30-6pm PST)
Total RACE-approved CE credit hours: 1.5 hours
Program #: 785-34392
Free for ELITE members; otherwise $50/1.5-hour webinar

March 2019
Topic: Canine Leptospirosis: A new era in diagnosis and prevention
Speaker: Dr. Jane Sykes, BVSc, PhD, DACVIM
Date: Sunday, March 10, 2019
Time: 9-10pm EST (8-9pm CST, 7-8pm MST, 6-7pm PST)
Total RACE-approved CE credit hours: 1 hour
Program #: 785-31719
Thanks to sponsorship from Zoetisfree to all!

April 2019
Topic: Exceptional engagement: Creating and leading a productive, happy and loyal veterinary team
Speaker: Dr. Sally Ryan
Date: Sunday, April 7, 2019
Time: 8:30-9:30pm EST (7:30-8:30pm CST, 6:30-7:30pm MST, 5:30-6:30pm PST)
Total RACE-approved CE credit hours: 1 hour
Program #: 785-33385
Free for ELITE members; otherwise $50/1-hour webinar

May 2019
Topic: Novel Vaccines for Lyme disease and Other Tick borne Pathogens
Speaker: Dr. Richard Marconi, PhD
Date: Sunday, May 19, 2019
Time: 8-9pm EST (7-8pm CST, 6-7pm MST, 5-6pm PST)
Total RACE-approved CE credit hours: 1 hour
RACE Program #: 785-Pending
Cost: Complimentary (Value: $99)
Thanks to sponsorship from Zoetis, free to all!

June 2019
Topic: Best practices for financial conversations
Speaker: Wendy S. Myers, CVJ
Date: Sunday, June 23, 2019
Time: 8-9pm EST (7-8pm CST, 6-7pm MST, 5-6 pm PST)
Total RACE-approved CE credit hours: 1 hour
Program #: 785-33385
Thanks to sponsorship from Communication Solutions for Veterinarians, free to all!

RACE-CE provider name: VETgirl, LLC
RACE Provider number: 785

Our veterinary online continuing education is RACE-approved (or pending RACE-approval!) for both veterinarians and veterinary technicians for continuing education credit in jurisdictions which recognize AAVSB RACE approval; however participants should be aware that some boards have limitations on the number of hours accepted in certain categories and/or restrictions on certain methods of delivery of continuing education. Call VETgirl (858.859.1838) for further questions.

Interested in different topics - comment below or ping us via email with your topic suggestions!

From our Customers